Diskuze: Cornflakes BonaVita

« zpět na přehled témat
autor: Marcela V. (MarcelaStuchla@seznam.cz)

Dobrý den, v databázi testovaných výrobků (VÚPP)jsem našla uvedeny kukuřičné lupínky firmy BonaVita,na obalu však upozorńují,že obsahují lepek. Jsem teď na rozpacích,zda je můžu dceři dávat.Držíme dietu teprve měsíc...Čemu mám věřit? VÚPP nebo textu na obalu?

Vloženo 31.05.10 19:37

#1 ala

Zatím je dceři nedávejte. Děti jsou citlivější i na stopy lepku. Pokud je na obalu věta" Může obsahovat stopy lepku", na toto jsou dva názory. Někdo doporučuje nejíst ,někdo takto označené výrobky konzumuje, pokud je to od firmy kde je riziko kontaminace malé a firma se jen kryje. Zkuste dceři koupit nějaké lupínky od Bezgletenu, nebo Schneecoppe z Kauflandu nebo z interspáru. Ti poslední mají BL výrobky zvlášť a celou řadu. Držte se.

Vloženo 31.05.10 21:20

#2 Míšena (michaela.kostalova@klikni.cz)

Dobrý den, já dcerce nekoupím spoustu výrobků, které VÚPP má v databázi. Ale je to proto, že je na lepek opravdu citlivá. Můžete dát také na vlastní rozum - jaké je u lupínků složení? Jinak vždy více věřte textu na obalu, protože databáze se neobnovuje tak často, jako výrobci mění složení svých výrobků. Zdraví Michaela

Vloženo 31.05.10 21:23

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.