Diskuze: Čokoláda

« zpět na přehled témat
autor: sylva (sylva@malkicova.cz)

Prosím zkušené bzl pojídače mléčné čokolády o radu. Dnes jsem si po delší době šla koupit čokoládu a k mému překvapení , všechy firmy uváděly na obalu - možné stopy lepku. Kromě Studenské pečeti, ale tu zrovna já moc nemusím.A tak se ptám, které běžně dostupné čokolády jsou bzl? Mám na mysli mléčné a mléčné oříškové tabulkové čokolády.Jsou vůbec nějaké?

Vloženo 14.06.10 22:22

#1 "franta".

Pro paní Sylvu:Myslím,že z obyčejných čokolád jsou bezlepkové ty od firmy Carla,včetně těch jejich "pytlíkových"polev.Ale ty "možné stopy lepku" ,to je alibizmus.Obávám se,že až jim dojdou staré obaly na Studentskou pečeť,tak, že na nových to bude uvedeno taky.Podívejte se do databáze VÚPP nebo do platného katalogu Eurozony.Zdraví "franta".

Vloženo 14.06.10 23:02

#2 Petra

Já jím čokoládu docela často a musím říct, že kromě Studentské pečeti bezlepková žádná není, na všech je ve složení uvedeno "může obsahovat stopy lepku". Jedině ještě Zora, ale to nepovažuji za čokoládu. Takže zbývají tyčinky - bzl. je Snickers, Bounty, Mars, Kinder čokoláda, Kinder vajíčko, banány v čokoládě, Kofila, Milena, některé Deli, Kočičí jazýčky, kupuji i Orion Aero, ledové kaštany, Toffifee, bonboniéra Merci a Nugát od Orionu, a to je myslím všechno.

Vloženo 15.06.10 13:45

#3 hELENA

A co LINDT?

Vloženo 15.06.10 13:56

#4 Soňa Straková (sona.coeliac@seznam.cz)

Dobrý den všem. Bezlepkových čokolád je hodně-myslím tím, ty na kterých je napsáno neobsahuje lepek- dají se koupit ve zdravých výživách, většinou jsou i diabetické, ale stojí většinou kolem 50 kč i více. Já už delší dobu kupuji čokolády v Penny- mají mléčné, hořké a oříškové-firma Libolo, oblal zelený, modrý a tmavě červený, jsou také diabetické, synovi chutnají a jsou mezi normálními čokoládami. A nyní ta cena - 1 tabulka = 100g stojí nyní 17.90 kč. Zkuste a uvidíte. Jinak v každé samošce, cukrárně, pečivu apod. hledejte dia čokolády, jsou totiž dost často bezlepkové. Dobrou chuť. Soňa

Vloženo 15.06.10 16:23

#5 sylva (malkicova@seznam.cz)

Ty Libolo čokolády jsou dobrý tip. Ale diabetické budou nejspíš slazené umělým sladidlem, kterému se vyhýbám. Ale děkuji za tip. Já té čokoládě až tolik nedám,ale když mne jednou přepadne chuť, tak se nebráním.Děkuju za tipy.

Vloženo 15.06.10 22:16

#6 Zdeňka

Ještě tyto od Nestlé jsou bez lepku: ORION mléčná čokoláda bez přidaného cukru 50 g ORION hořká čokoláda bez přidaného cukru 50 g

Vloženo 21.04.11 16:09

#7 Zdeňka

Všechny bezlepkové sladkosti od Nestlé: http://www.nestle.cz/nestle-bezlepkova-dieta.asp, ale jak víte, jistota je jistota a vždy číst složení. Já momentálně mám poslední týden, kdy mohu jíst lepek neboť příští týden jdu na vyšetření a oni nechtějí, aby už držela dietu, asi kvůli zkreslení toho testu.

Vloženo 21.04.11 16:13

#8 Zdeňka

Ale asi taky přejdu ke Carle, možná někdy si koupím Ledové kaštany a Kofilu. Jinak to fakt vypadá, že se Orion nestará o Celiaky a nemá cenu s nimi o tom diskutovat.

Vloženo 30.04.11 23:30

#9 Lenka

na této adrese uvádí Nestle seznam čokoládových bzl výrobků, překvapivě jejich víc než jsem čekala. http://www.nestle.cz/vyrobky-a-znacky/bezlepkova-dieta/Pages/cokolada-a-cokoladove-vyrobky.aspx

Vloženo 04.11.11 20:09

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.