Diskuze: Gyros?

« zpět na přehled témat
autor: Barbara

dobrý den, mám přítele který drží bezlepkovou dietu a miloval gyros a pizzu. Ve snaze splnit mu jeho kulinářské touhy tedy sbíram večkeré informace. 1) existuje bezlepkový gyros? třeba v asijských restauracích atd... 2) existuje nějaká pizza která má identickou chuť jako normální? 3) jak chutnají bezlepkové těstoviny a existují nějaké které chutnají identicky s normálníma? Děkuji za odpovědi...

Vloženo 16.06.10 20:36

#1 ala

Ve směsi koření které se do gyrosu dává může být mouka a bylo by lepší udělat si gyros doma z koření koupeného v sáčku s natisknutým složením. BL pečivo nikdy nemá identickou chuť, ale já jsem si na ni cca po roce zvykla. Zajděte si do knihovny a půjčte si BL kuchařky. Pizza i pečivo je podle mě nejlepší z mouky Schar. Ve zdravých výživách mají brožurky Schar BL recepty je tam i pizza. Těstoviny mi nejlepší přijdou z Kauflandu Schneecope za cca 70 kč 500 g, nejlevnější také tam nebo v Bile Sam Mils za cca 22 Kč .

Vloženo 16.06.10 21:03

#2 Gábina

My používáme už dva roky italské těstoviny od firmy Dialcos. Koupili jsme je na dovolené a byly to první těstoviny, na kterých si syn pochutnal. Vždy jsme vykoupili celý regál, abychom měli pro něj zásobu na celý rok. Letos už do Itálie nejedeme, a tak jsem přemluvila kamarádku, která žije v Itálii, aby se s firmou spojila a dostala je k nám na trh. Existuje 5 různých tvarů, zaváděcí cena je 65,- Kč za 500g. Jsou složené z kukuřičné a rýžové mouky a troufnu si říct, že jsou k nerozeznání od lepkových. Dají se sehnat zatím jenom v Brně, ale pokud by měl někdo zájem je ochutnat, není problém se domluvit.

Vloženo 18.06.10 10:34

#3 Gábina

Ještě bych se chtěla podělit o tip na přípravu těstovin. Asi někteří znáte a používáte, ale třeba to někomu pomůže. Právě jsme se vrátili z dovolené, kde byly švédské stoly. Na pokoji jsme měli ledničku, s sebou varnou konvici. Snídaně byla v pohodě - vzala jsem lupínky, čokoládové hvězdičky, šunku, sýry, marmeládu, jogurty, vlastní chleba, který jsem vždy opekla na pokoji. Máslo, mléko, vajíčko, ovoce a zeleninu si syn vzít mohl. Na večer jsem měla porci Expres menu, vlastní kastrol, vařečku a kuchař mi jídlo ohřál. Přílohu jsem dělala na pokoji. Bramborová kaše není problém, ale nově jsem zjistila, že můžu připravit i těstoviny. Nasypala jsem je do kastrolku, zalila vařící vodou, promíchala, zadělala pokličkou a nechala chvíli v klidu. Tento proces jsem zopakovala ještě 2x. Po druhé jsem vodu osolila a nechala těstoviny dojít, až byly úplně měkké. Nebyl rozdíl od klasicky uvařených těstovin a těstovin uvařených tímto způsobem.

Vloženo 18.06.10 10:52

#4 Sally

Gábino, Váš příspěvek se mi moc líbil, takhle si představuji praktické rady. Díky.

Vloženo 18.06.10 11:51

#5 Tereza

Gábino, připojuji se k Sally, řešíme zrovna co a jak na dovolenou, takže každou radu vítám. Minulý rok jsme "přežili" na rýžových nudlích, které se pouze zalévají vodou, ostatní přílohy nám v hotelu zajistili. Ale díky Vám jsem objevila možnost bramborové kaše, super!! Mohla byste mi jen napsat jaké značky ta kaše je? Díky moc.

Vloženo 19.06.10 13:26

#6 ala

Já mám odzkoušenou bramborovou kaši z Kauflandu. Nešly by ty těstoviny vařit přímo v rychlovarné konvici ,se skrytou spirálou, a tu několikrát za sebou pustit? Já osobně si někdy v hotelech, když je to nutné, nechávám ohřát expres menu a uvařit své těstoviny za menší dýško a jím s ostatními u stolu. Ale Bl dietou je asi nejlepší jet do apartnánu a vařit si sám.

Vloženo 19.06.10 15:20

#7 Gábina

Jsem moc ráda, že někomu moje zkušenost pomohla. :-) Byla to první dovolená, kdy jsem nevařila, jinak jsme vždy byli v apartmánu, abych mohla jídlo připravit. Brala jsem to jako samozřejmost, ale je pravda, že letos jsem si to užila úplně jinak a už se nebudu bát jít do toho znovu. Bramborovou kaši používám z Globusu. Je to jejich výrobek, označený logem Globusu. Hned jak jsem ji objevila, psala jsem to sem, ale už je to docela dlouho. Dala jsem do konvice vodu, jak vřela, přelila jsem ji do kastrolku, osolila, přidala mléko a rozmíchala půl sáčku. To je tak jedna větší porce. Pro lepší chuť přidávám ještě máslo, nechám chvíli odstát, ještě jednou promíchám a je to.V krabici jsou tři balíčky. Píší, že jeden je na tři až čtyři porce. Cena je kolem 25,- Kč. Nevím přesně. Když ji dělám pro celou čtyřčlennou rodinu, dělám ji z jednoho a půl sáčku. Kaše je opravdu dobrá. Myslím, že by těstoviny šly určitě uvařit přímo v rychlovarné konvici. Ale měla jsem s sebou dva kastrolky, tak jsem jich využívala - jeden příloha, jeden Expres menu. Také párky jsme ohřívali tak, že jsme je v kastrolku zalili vařící vodou a zadělali pokličkou. S párky jsme to opakovali dvakrát. Až začala voda vřít, slila jsem tu původní a nahradila ji vařící. Co se týče těstovin, raději si to vyzkoušejte doma. Já mám vyzkoušené jen ty Dialcos. Taky jsem to zkoušela před odjezdem a byla jsem velmi mile překvapena. Úžasné bylo, že syn jedl, jak píše Ala, s námi u stolu. Každý jsme měli na talíři něco jiného, takže ani on s tím neměl problém. Měla jsem pro něj i trvanlivý čokoládový chlebíček, tak měl i zákusek jako my. Domů jsme odjížděli po obědě, tak jsem mu ráno udělala do krabičky těstoviny. Dala jsem do nich hodně sýru, nechala vychladnout a dala do ledničky. Ledničku nám na recepci napíchli do elektriky v pohodě první i poslední den - taky jsme jim dali spropitné za ochotu. V poledne jsme si dali v restauraci pizzu a poprosili je o ohřátí Matějovy porce v mikrovlnce. Matěj si tam přidal kečup - také jsme vezli s sebou - a byl spokojený. Je pravda, že jsme měli vytisklé kartičky co všechno může a co ne, ale když mi pak číšník ukazoval polévku, která byla očividně zahuštěná, že by ji mohl, a já mu řekla, že tam asi bude pšeničná mouka a on na to, že jen trošku, tak jsem se rozhodla nic neriskovat a zůstat u toho, co jsem zde popsala.

Vloženo 19.06.10 18:18

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.