Diskuze: Alkohol vs. lepek

« zpět na přehled témat
autor: Seweryn Krzywon (seweryn@post.cz)

Ahoj Vsem bezlepkarum a nejenom

chtel jsem se zeptat jestli Vyrobky jako Magister, fernet atd. obsahující lih muzou obsahovat lepek? Nejsem sice zadny alkoholik ale obcas se neco vypije a nerad bych si poskozoval nejen jatra a ledviny...
Diky za odpoved

Vloženo 11.06.05 08:55

#1 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Dejte si pozor nejen na druh užitého lihu( a už to je asi nezjistitelné) a taky na barviva.Karamel taky obsahuje lepek.Já bych to teda určitě neriskovala.

Vloženo 11.06.05 12:04

#2 Anna

Přeposílám odpověď ze společnosti Stock Plzeň a.s.

Jak Fernet Stock, tak i Fernet Stock Citrus neobsahují lepek.
Oba tyto naše produkty jsou vyrobeny z pouze za použití přírodních surovin, bez přídavku jakýchkoli
syntetických aditivních látek.

Přeji Vám hodně příjemných chvil strávených s našimi výrobky.

Srdečně Vás zdraví,

Josef Vyhnálek
vedoucí útvaru jištění jakosti
STOCK Plzeň a.s.

Vloženo 20.06.05 13:57

#3 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Pochopitelně nevím jak zněla otázka ,ale dá se předpokládat,že se Anna ptala na obsah lepku ve výše uvedeném alkoholu.
Odpověď pana Vyhnálka pro mne,jako celiatika není uspokojivá.Copak alkohol vyrobený z obilí není výrobek z přírodních surovin?

Vloženo 21.06.05 16:37

#4 Seweryn

Lze někde zjistit jaký druh alkoholu je z pšenice a který je z brambor. Na většině lihovin je ve složení jen líh bez další specifikace.
Díky Seweryn

Vloženo 25.08.05 13:56

#5 Klára (klara.zelva@centrum.cz)

Ví prosím Vás někdo jestli slivovice obsahuje lepek? Nebo nemá někdo zkušenosti s nějakým alkoholem? Ráda bych se taky napila něčeho jinýho, než vína. Předem díky za odpověď.
Klára

Vloženo 14.11.05 16:20

#6 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Po odborné stránce to zjištěné nemám, ale domnívám se, že ve slivovici lepek není.Protože mi víno nechutná,občas si ji dám.Jenže já nepatřím k těm,kteří na sobě dietní chybu poznají.Tak by mne taky zajímal názor a zkušenost jiných.
Sylva

Vloženo 14.11.05 16:45

#7 mirka

slivovice na 1000% lepek neobsahuje.

Vloženo 15.11.05 16:28

#50 Lama

Lemond od Bechera a Becherovka originál jsou taky ok

Vloženo 11.08.11 07:38

#51 Markéta (falkaa@seznam.cz)

Já taky nepatřím mezi velké alkoholiky, ale občas si dám.. už z doby, kdy jsem ještě nedržela bezl. dietu jsem byla naučená na kvalitní (nebo aspoň kvalitnější alkohol), takže teď piji hlavně víno a míchané nápoje z Metaxy, Tequily, Rum akorát Kubánský ( to co se pálí u nás není rum.. že ano :)) a pokud možno bílý, když už musí být klasický rum, tak Ron Zacapa a vodku Absolut nebo Finlandia.. pivo tak 3 - 5 malých do roka.. z toho jedno zelené :)

Vloženo 13.09.11 20:22

#52 Janin.k.a

Ahoj, nevíte někdo jestli můžu Malibu? Podle složení myslím že ano, ale nejsem si jistá. Děkuji za odpověď.

Vloženo 29.09.11 08:28

#53 Věra

Pro jistotu napište výrobci

Vloženo 29.09.11 19:06

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.