Ahoj Vsem bezlepkarum a nejenom
chtel jsem se zeptat jestli Vyrobky jako Magister, fernet atd. obsahující lih muzou obsahovat lepek? Nejsem sice zadny alkoholik ale obcas se neco vypije a nerad bych si poskozoval nejen jatra a ledviny...
Diky za odpoved
Vloženo 11.06.05 08:55
Dejte si pozor nejen na druh užitého lihu( a už to je asi nezjistitelné) a taky na barviva.Karamel taky obsahuje lepek.Já bych to teda určitě neriskovala.
Vloženo 11.06.05 12:04
Přeposílám odpověď ze společnosti Stock Plzeň a.s.
Jak Fernet Stock, tak i Fernet Stock Citrus neobsahují lepek.
Oba tyto naše produkty jsou vyrobeny z pouze za použití přírodních surovin, bez přídavku jakýchkoli
syntetických aditivních látek.
Přeji Vám hodně příjemných chvil strávených s našimi výrobky.
Srdečně Vás zdraví,
Josef Vyhnálek
vedoucí útvaru jištění jakosti
STOCK Plzeň a.s.
Vloženo 20.06.05 13:57
Pochopitelně nevím jak zněla otázka ,ale dá se předpokládat,že se Anna ptala na obsah lepku ve výše uvedeném alkoholu.
Odpověď pana Vyhnálka pro mne,jako celiatika není uspokojivá.Copak alkohol vyrobený z obilí není výrobek z přírodních surovin?
Vloženo 21.06.05 16:37
Lze někde zjistit jaký druh alkoholu je z pšenice a který je z brambor. Na většině lihovin je ve složení jen líh bez další specifikace.
Díky Seweryn
Vloženo 25.08.05 13:56
Ví prosím Vás někdo jestli slivovice obsahuje lepek? Nebo nemá někdo zkušenosti s nějakým alkoholem? Ráda bych se taky napila něčeho jinýho, než vína. Předem díky za odpověď.
Klára
Vloženo 14.11.05 16:20
Po odborné stránce to zjištěné nemám, ale domnívám se, že ve slivovici lepek není.Protože mi víno nechutná,občas si ji dám.Jenže já nepatřím k těm,kteří na sobě dietní chybu poznají.Tak by mne taky zajímal názor a zkušenost jiných.
Sylva
Vloženo 14.11.05 16:45
slivovice na 1000% lepek neobsahuje.
Vloženo 15.11.05 16:28
Lemond od Bechera a Becherovka originál jsou taky ok
Vloženo 11.08.11 07:38
Já taky nepatřím mezi velké alkoholiky, ale občas si dám.. už z doby, kdy jsem ještě nedržela bezl. dietu jsem byla naučená na kvalitní (nebo aspoň kvalitnější alkohol), takže teď piji hlavně víno a míchané nápoje z Metaxy, Tequily, Rum akorát Kubánský ( to co se pálí u nás není rum.. že ano :)) a pokud možno bílý, když už musí být klasický rum, tak Ron Zacapa a vodku Absolut nebo Finlandia.. pivo tak 3 - 5 malých do roka.. z toho jedno zelené :)
Vloženo 13.09.11 20:22
Ahoj, nevíte někdo jestli můžu Malibu? Podle složení myslím že ano, ale nejsem si jistá. Děkuji za odpověď.
Vloženo 29.09.11 08:28
Pro jistotu napište výrobci
Vloženo 29.09.11 19:06