Ahoj,
dnes jsem koupila směs na bezlepkový knedlík od Jizerkých pekáren. Sama jsem ho ještě nezkoušela, ale známá mi to poradila a prý není poznat, že je bezlepkový. Je v krabičce jako je směs na bezlepkový chleba, váha 350 g a cena 46,-- Kč. Přidá se pouze droždí a voda, nechá se vykynout a pak se vaří ve vodě. Já jsem to koupila v pekárně v Praze 8, Na Stírce. Je to malá prodejna, ale mají více bezlepkových potravin a směsí. Ještě jsem tam koupila směs na bábovku, také od Jizerských pekáren, prý také moc dobrá.
Vloženo 19.12.06 17:31
Nechci hanit ničí knedlíky, ale knedlíkového výtěze už máme! Je jím Iva Kohoutková a její knedlíky z Jizerky, vařené v mikrovlnce. Lepší bezlepkové jsem nikdy nejedla! Mrkněte na diskuzi "vaření, chleba, pekárny/omáčky". A Ivě zase děkuji.
Vloženo 19.12.06 19:58
Já neznám lepší než "hrníčkové" knedlíky od paní Bušinové. Moc mi chutnají.
Vloženo 20.12.06 12:43
Paní Olo díky moc za tak milá slova, člověka to potěší, pěkné vánoce všem přeje Iva
Vloženo 20.12.06 22:24
Než jsem zkusila knedlíky paní Ivy, také jsem dělala hrníčkové od paní Bušinové....
Přeji všem krásné Vánoce!
Ola
Vloženo 21.12.06 17:19
Já vařím knedlíky v páře (z Mantlerky/Jizerky; myslím, že to je z kuchařky pí B.) a jsem z nich nadšená, protože jsou skoro stejné jako klasické houskové knedlíky.
Vloženo 21.12.06 20:06
Hrníčkové knedlíky neznám. Může mi někdo napsat recept?Děkuju Jitka
Vloženo 07.01.07 20:02
Bezlepkové knedlíky v MT:
300g mouky Jizerky
1 vajíčko
troška soli
15g droždí
150 ml mléka ( nebo sojového)
dám do silikonové formy na biskupský chlebíček a v MT na plný výkon asi 8 min,+ chvíli nechat ustát,vyklopit,krájet zubatým nožem.
Bezlepkové knedlíky s burisony hrnečkové
Ingredience
35 dkg mouky (Promix Uni,Mantler, Jizerka…)
350 ml vlažného mléka
1 vejce
3 hrstě burizonů
1 kypřící prášek do pečiva Dr. Oetker
sůl
Postup
• Připravíme 4 porcelánové hrnky (na 1/4 litru), vymažeme je silně tukem, nepoužívat olej.
• Do nich vložíme vzniklé těsto tak, aby sahalo do poloviny hrnku.
• Hrnky vložíme do kastrolu s teplou vodou, aby sahala do 2/3 hrnků a vaříme pod pokličkou 25 minut od začátku varu.
Vloženo 07.01.07 20:39
Paní Evo, moc se dětem líbí vaše kdelíky,sou velice chutné.
Vloženo 26.07.10 10:53
Já taky kupuju knedle od Novalimu balení cca 37,-Kč,akorát na obale recept nic moc.Já je dělám podle receptu z novalim.stránek:1 vrecko Bezlepková knedľa v prášku (Novalim) á 250g 3 dl vlažnej vody 10g droždie 1 lyžička cukru štipka soli 1 Droždie rozpustíme vo vode, pridáme cukor, soľ a zmes na knedľu (250g) a vypracujeme hustejšie ťahavé cesto. 2 Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20-30 minút na teplom mieste. 3 Do vhodného hrnca dáme zovrieť asi 1 liter vody, na dno položíme mriežku (tanierik) a potom vykysnutú knedľu aj s formou. 4 Prikryjeme pokrievkou a na silnejšom ohni paríme 20-25 minút. Vyskúšame špáratkom, či je knedľa uvarená. Ak sa nelepí, vyberieme ju aj s formou von, necháme chvíľu ochladnúť a pomocou plastovej stierky oddelíme knedľu od formy a vyklopíme. 5 Pre okamžitú konzumáciu knedľu nakrájame niťou alebo po vychladnutí nožom. Môžeme po častiach zamraziť alebo uchovať v chladničke celú alebo nakrájanú. Pri príprave sa použila forma o rozmeroch 20x11x7(V) cm. Možno použiť aj inúvhodnú formu. Jinak já dám směs do silikonové formy a dám vlnit na 4minuty do mikrovlnky(používám formu na mufiny nebo chlebíček)
Vloženo 03.08.10 11:00
Kuchařka od bušinové je na hovno. V receptu u knedlíků z hrníčku píše mléko ale v postupu NIC o mléku není. Tomu říkám pomoc celiakům když někdo ani nedokáže napsat správně recept.
Vloženo 11.12.10 11:59
Zároveň můj velký dík patří Ivě Kohoutkové, která na svých stránkách v postupu uvádí i to mléko a člověk si tedy nemusí domýšlet, jestli to mléko do knedlíků dát a nebo je v ingrediencích snad něco navíc.
Vloženo 11.12.10 12:05