Na FOR GASTRO & HOTEL „Jde to i bez lepku“

Na letošní veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2017, který se uskuteční 5. – 8. října v PVA EXPO PRAHA v Letňanech, připravila Společnost pro bezlepkovou dietu speciální blok přednášek s názvem: Jde to i bez lepku!

Přednášky se uskuteční v rámci doprovodného programu veletrhu v pátek 6. října od 11,00 do 12,30hodin v konferenčním sále č. 1 ve vstupní hale PVA EXPO Praha Letňany.

Vystoupí přední odborníci na bezlepkovou dietu, a to Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. z Potravinářské komory ČR  s přednáškou na téma Bezlepková dieta a jak na ni,  kde vysvětlí, co je to bezlepková dieta, jaká jsou pravidla pro její dodržování a jaké jsou právní předpisy, které se vztahují k označování  bezlepkových potravin.

Dále vystoupí Ing. Kateřina Pavelková ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce s přednáškou na téma  Kontroly zaměřené na obsah lepku v jídlech v zařízeních společného stravování.

Přednášky jsou určené jak pro zaměstnance stravovacích zařízení a výrobce bezlepkového sortimentu, tak pro ty, kteří trpí nesnášenlivostí lepku.

Počet lidí s celiakií rok od roku stoupá. I tito lidé chtějí žít normálním způsobem života a mezi to patří cestování, návštěvy restaurací a hotelů.  Proto je důležité, aby zaměstnanci  stravovacích zařízení věděli, jak vyhovět při přípravě bezlepkové stravy tak, aby byla bezpečná.

Na přednášku je nutné se registrovat a zájemci od nás obdrží zdarma čestnou vstupenku.

Registrujte se včas, počet míst je omezen.

Více informací a možnost registrace.