Chystáte se na jídlo do restaurace?

  • Typická česká kuchyně není bezlepkové dietě příliš nakloněna. Pšeničná mouka se přidává do polévek, omáček a často i zelenina bývá zahuštěna moukou či obalena ve strouhance. Řada typicky českých jídel se servíruje s knedlíky
  • Existuje jen málo restaurací, které deklarují některé pokrmy přímo jako bezlepkové. Prakticky v každé restauraci se však lze s personálem na bezlepkovém pokrmu domluvit, a buď si vybrat přirozeně bezlepkové jídlo, příp. požádat kuchaře o jednoduchou úpravu receptury, aby byl pokrm bezlepkový.
  • Seznam osvědčených restaurací, který na stránkách uvádíme, je bez záruky, snažíme se však příležitostně dané restaurace "kontrolovat". V seznamu jsou uvedeny pouze ty z restaurací, se kterými máme my, či někteří z Vás, dobrou zkušenost. Vše však bude vždy záležet na Vaší domluvě s personálem.