Bzl. stravování v Anglii

Osobní zkušenost s bzl. stravováním v Anglii: http://www.celiakievpohode.cz/2018/05/14/bezlepkove-stravovani-v-anglii/

Ty toasty doporucuju, jsou dobre. Krome toastu mivaji jeste tortily. Jinak zkusenosti z levnejsich hotelu, kde je personal casto polsky, jsou tragicke. Polaci neumi ani slovo anglicky, cesky se ani nesnazi rozumnet, takze jedina cesta byla ukazat jim googlem prelozeny text. A ani to nepomohlo, protoze pak kroutili hlavou, ze netusi co je to lepek. V hotelech, kde nejsou Polaci, se vzdy pri checkinu zeptam na moznost "gluten free" snidane a vetsinou mi vyhovi. Do rana sezenou bud krekry, nebo chleba od scharu a z bufetu uz si vyberu maslo, sunku, marmeladu, ap. Tohle plati obecne vsude na zapad od nas. Zeptat se pri checkinu a pohoda :) V Rakousku v Kaprunu mi dokonce kazde rano rozpekli par bagetek. Ve Finsku, kousek od Helsinek, zase meli specialni bezlepkovy stul v ramci snidanoveho svedskeho stolu. V Italii na sjezdovce mi nejednou kuchari pripravili obed specialne pro me. Na vychod od nas je to vsechno jednodussi, protoze pocinaje Ukrajinou, ji se hlavne kukurice. Ptejte se po Polente, pripadne Mamaliga - 2 nazvy pro totez. Je to kukuricna kase podavana jako priloha.

Přidat příspěvek do diskuze