přirozeně bezlepkové jednodruhové mouky

Dobrý den, máte zkušenosti s pečením a vařením s přirozeně bezlepkovými jednodruhovými moukami? Třeba i smícháním více druhů mouk dohromady, ale bez přidání přídatných látek. Lze tak vůbec péci? Může se upečený výrobek podobat klasickému pečivu z běžné mouky? Děkuji. S pozdravem Věra

Dobrý den, já Jizerky a podobné výrobky založené na škrobech nemám ráda, tak zkouším péci jen z přirozeně bezlepkových mouk. Smíchám 3 druhy (větší podíl kukuřičné + 2 další), voda, sušené droždí a sůl, psylium a bramborový škrob, olej a trocha octa. Chleba mi docela chutná, jen se po vychladnutí trochu drobí - to nemám zatím vyřešené, dá se tomu předejít rozehřátím v mikrovlnce. Neočekávám chuť ani konzistenci jako u běžného pšeničného chleba, takže tento chleba mám ráda. Buchty a dezerty si taky peču přirozeně bezlepkové - pohankové, nebo z rýžové mouky.. to jde dobře a docela jednoduše.

Přidat příspěvek do diskuze