Máte někdo zkušenost? jsem na bzl dietě, pořád se ještě dávám dokupy, na střevu asi nějaký zánět bude, ale protilátky už mám negativní tak rok...teď mi dr. zjistila nedostatek histaminu, hranice je od 3, já mám 2,6...ale co jsem se dívala na ten seznam potravin, tak mi většina nevadí..naopak teď mi je dobře. co, když člověk bude jíst i všechny potraviny z toho seznamu na webu daosin..může to mít vliv nějak na to, že se bude zatěžovat imunitní systém nebo tvořit zánět např. ve střevě? jako při alergii...děkuji za odpověď...lékař mi totiž řekl, že pokud nemám problémy, nic to pro mě neznamená..dívala jsem se, že je prokázáno, že celiaci mají nedostatek histaminu..

Podle mého názoru, nejde ani tak o zátěž imunitního systému. Spíše to odnesou ledviny a játra. Daosin již nejím, protože mi vadil ten obal a pomocníčci( pomocné látky) v něm. Přemýšlela jste někdy nad tím co je to vlastně lepek? Je to bílkovina! Nemáte problémy s ostatníma bílkovinama? Mléko, vejce, soja, maso a další? Měsíc jsem byl na speciální dietě ovoce, zelenina, ořechy a semínka a vše se upravilo. Stolice jak batolátko 1x za den, barva zcela normální. Všechno v normě. Potom jsem postupně začal s bezlepkovou normální stravou. Závěr: poněkud mi dělají problém bílkoviny obecně, ale reakce jsou různé a odlišné od druhu bílkoviny a množství. Reakci v duodenu je mi schopné spustit i stopové množství lepku. Poznám to tak, že mi zesvětlá stolice. Pokud budete jíst histaminové liberátory ze seznamu na webu a máte prokázanou histaminovou toleranci, někde se to určitě podepíše. Buď ve střevech, nebo v ledvinách a játrech. Já to řeším tak, že ty které "snesu" jím v rozumném množství např.1 banán za den atd. a ty které mi dělají zle nejím a dao taky již nejím a jsem v pohodě. S histaminem mi pomáhá čaj z vilcacory a imunita s tím nemá problém. Řekl bych, že Celiaci mají spíše moc histaminu, ale i méně je špatně. Histamin má být v rozmezí normy! Celiaci mají o polovinu slabší střevní floru a zcela jiné odlišné složení bakterií v duodenu (dvanáctníku). To má zásadní vliv na vše. S dvanáctníkem máte spojené žlučovody-žlučníkem. Pokud je v duodenu zánět, může se sířit kamkoliv. Je tam vlastně taková křižovatka. To co Vám řekl lékař je podle mě špatně! Nadruhou stranu strašit Vás asi taky nebude, že?

U histaminové intolerance je to tak, že každý má jinou míru tolerance histaminu, navíc se mění hodnota DAO v těle. Takže všeobecně u HIT by každý měl zjistit sám na sobě, co mu vadí, nevadí. Navíc někdy potravinu sníte bez problémů, jindy je vám z ní špatně. Prostě podle momentálního stavu. Ale že by celiaci měli nedostatek histaminu slyším poprvé. Navíc ani moc nevím, co to znamená. Protože HIT znamená ne nedostatek histaminu, ale enzymu, který ji štěpí.

Tatarku, majonézu nejím-nekupuji, protože mi vadí bohužel. Pecivo jím pouze vlastní-nekupuji. Sušené ovoce ano, ale pouze nesířené a bez lepku samozřejmě a jen to co mi nevadí. HIT mi diagnostikovali z krve a v nemocnici z moči. Dále jsem byl na zátěžovém testu histaminem v nemocnici. Nebudu psát kvůli anonymitě psát kde. Mě je celkem jedno co může být falešné a co ne. Nárok stejně na nic v našem státě není a já se řídiím pouze tím co mi vadí a co ne.

Histaminová intolerance je problém 90 procent celiaků. Většinou však probíhá skrytě a postupně poškozuje střevo, ledviny a játra. Je vhodné, aby každý celiak podstoupil příslušné testy.

pro Karla: to jste vzla kde, že je problémem tolika celiaků. Navíc že poškozuje střevo atd. Ještě jsem nečetla ani neslyšela. Dejte, prosím, odkaz.

Moc prosim kde se da nechat udelat zatezovy test histaminem???? Strasne by mi to pomohlo! Prosim info na email, pokud nechcete zverejnovat V krvi mi Hit neprokazali, ale prave mi rekli, ze opravdu muze byt problem falesnych vysledku.

Přidat příspěvek do diskuze