Včera jsem na jedněch stránkách objevil recep na vyníkajcí kváskový bezlepkový chléb. Recept je sice trochu podobný tomu, co už tady je, ale je vylepšený trochou psylia a guaru, což z něj dělá dokonalou deliaktesu. Všechny suroviny sasucho smícháme: 500g pohankové mouky 10g psylia 1 mírně navršená čajová lžička guaru 5g soli 5g kmínu 20g suchého kvásku sekowa Pak přidáme 600 ml vody a promícháme důkladně těsto. Připravené těsto necháme kynout při teplotě cca 30°C 10 hodin. Jakmile těsto zvětší svůj objem o polovinu dáme péct na 200°C přibližně 75 min. Já používám pekárnu Sana Basic, která do které přesně naprogramuji teploty a časy kynutí a pečení. Ale myslím, že to lze i bez pekárny.

Hned jsem chlebík zkusila upéct a je neobyčejně vláčný a voňavý. Díky za super recept!!! Konečně dokonalý bezlepkový chleba.

Děkuji za perfetní chleba, je prostě dokonalý. Nikdy bych nevěřila, že se dá upéct tak chutný bezlepkový chleba.

Kvásek Sekowa. Nikde na netu jsem ho nenašla. Prosím o info, kde se dá koupit. Moc děkuji. Zdenka

https://www.toppotraviny.cz/noze-znacky-global/sekowa-mais-spezial-backferment-glutenfrei-bio-1

V alergenech uvádějí lepek.

A proč nezkusit si udělat "zadarmo" vlastní kvásek místo drahého Sekowa? Viz moje zkušenosti sepsané na https://blog.gandalf.cz/gf-cs/bezlepkovy-kvaskovy-chleba Petr

Přidat příspěvek do diskuze