Ahoj, víte někdo, kde se dá v Praze objednat bezlepkové cukroví? Sama bych ho upéct nezvládla a ani na to nemám moc času. Budu ráda za každý návrh :)

Tak to jsme na to stejně, taky bych potřebovala nějakou radu nebo aspoň recept na dobré bezlepkové cukroví (které nezkazím). Jsem na mateřské, takže nějaký čas by se našel.

Zde prosím jeden super rychlý a jednoduchý recept. Kokosky. Pouze ! - 1 sáček ( 200g) kokosu ) a k tomu jedna plechovka Salka - toť vše !!! Vše zamíchat. Vznikne tuhá lepkavá hmota. Malou lžičkou namočenou ve vodě ukrajovat kousky ( jako malá lžička ). V dlani udělat kuličku( často mýt ruce, je to dost lepkavé ).Dát na pečící papír. Péct - horkovzdušná trouba - 10 min na 170 stupňů a potom ještě 3- 5 min - hlídat!- do zrůžovění. Za pár minut hotovo - dobrou chuť !!! Soňa.

Soňo, díky, vyzkouším - než se crcat s bílkama, cukrem.... , tohle zní velice dobře a jednoduše. Navíc, teď jsem nedávno objevila i salko s příchutí ořechovou a vaječný koňak, asi je ta plechovka menší, ale rozhodně by to nebylo od věci vyzkoušet

Dobrý den, letos budu poprvé péci bezlepkové vánoční cukroví. Už jsem vyzkoušela několik receptů na vanilkové rohlíčky a na linecké, některé nejsou špatné, ale v puse se lepí, u jiného, jak když jím písek. Je to tak u bezlepkového cukroví vždy, nebo by se mohlo více podobat klasickému cukroví? Máte nějaké recepty, i na jiné cukroví, které se co nejvíce podobá klasickému? Nebo máte nějaký návod na to, čím nahradit v klasickému receptu pšeničnou mouku, aby to chutnalo stejně? Děkuji. Věra

Přidat příspěvek do diskuze