BEZLEPKOVÁ ODPOLEDNE V HM GLOBUS v 2. pololetí 2019

Hypermarket GLOBUS pokračuje ve spolupráci se Společností pro bezlepkovou dietu v pořádání Bezlepkových odpolední i v druhém pololetí letošního roku. Součástí každé akce je opět odborná přednáška lékaře, novinky v bezlepkové dietě, představení a ochutnávka bezlepkových potravin a uzenin ze sortimentu HM Globusu a jejich výhodná nabídka. 

Sirupy a bezlepková dieta

SIRUPY (glukosové, glukoso-fruktosové a další) 

Sirupy jsou koncentrované roztoky cukrů a jejich derivátů (glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa, maltooligosacharidy, sorbitol, maltitol). Nejčastěji se vyrábějí z kukuřice, pšenice nebo brambor, kdy se nejprve izoluje škrob, který se dále hydrolyzuje. Vzniklá glukosa se separuje (membránové systémy) a pak se enzymově přeměňuje na fruktosu. V potravinářství jsou nejvíce používané glukosové, glukoso-fruktosové a maltosové sirupy.