JÁHLOVÉ NOKY SE ŠPENÁTEM A ČERSTVÝM SÝREM

Ingredience

· 200 g směsi na jáhlové těsto (Nominal), · 200 ml mléka, · 150 g čerstvého sýru, · 1 vejce, · 80 – 100 g tyrolského špeku či pršutu, · 100 g čerstvého špenátu, trocha másla, · sůl a pepř.

Postup

Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut necháme podusit. Až v závěru přidáme opečený špek a počkáme na noky. Ze všech surovin umícháme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vhodíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme 3 minuty, dokud nám noky nevyplavou. Dobře okapané noky přidáme do pánve, promícháme se špenátem, posypeme špetkou sýru a podáváme.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE