BEZLEPKOVÉ NOKY S TOMATOVOU OMÁČKOU

Ingredience

Suroviny na noky: 200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal 300 ml vody Ostatní suroviny: 1 plechovka loupaných rajčat 100 g šunky (raději prosciutta) 50 g mladého sýra (ideálně Pecorino) 2-3 stroužky česneku 1 polévková lžíce sekané čerstvé bazalky ½ čajové lžíce sušeného oregana Pepř, sůl

Postup

Příprava noků Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat. Způsobů je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájet rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme do vroucí vody asi na 5-6 min. Po vytažení necháme odkapat v cedníku. Příprava celého jídla Na lžíci olivového oleje osmahneme na plátky nakrájený česnek, pak přidáme šunku na kostičky a na chviličku i sušené oregano. Na konec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala. Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE