BEZLEPKOVÉ BRYNZOVÉ HALUŠKY

Ingredience

Suroviny na halušky : 200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal 200 ml vody 2 vejce Ostatní suroviny: 150-200 g brynzy 150 g slaniny

Postup

Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Servírovat můžeme dvojím způsobem: 1)Horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. 2)Rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE