Bezlepkový chléb

Ingredience

1 lžička cukru 1/2 kostky droždí 25dkg bezlepkové směsi 8dkg rýžové mouky 1,5 lžičky soli 1 až 2 vejce 1 lžíce oleje 1 lžička octa semínka dle chuti asi 250 ml vlažné vody

Postup

V troše teplé vody rozmícháme 1 lžičku cukru a půl kostky droždí a necháme vykynout. Do mísy dáme obě mouky, sůl, semínka, vejce, olej a ocet. Přilijeme nakynuté droždí a zbytek vody. Pečlivě prohněteme, nejlépe el.hnětačem. Vložíme do formy (srnčí hřbet) a necháme asi 20 minut kynout. Před pečením potřeme vodou a dáme spolu s nádobkou naplněnou vodou do předehřáté trouby. Pečeme při 200st. asi 45 minut. Chleba peču z Jizerky a je výborný.

Bez mléka

NE

Bez vajec

ANO