Ovocná buchta

Ingredience

Na 1 plech potřebujete: 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky (Jizerky), 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 sáček skořicového cukru, 1 hrnek oleje 4 středně velká jablka.

Postup

Jablka oloupám, zbavím je jádřinců a nakrájím na malé kostičky velké asi 1 x 1 centimetr. Všechny suroviny dám do mísy a pořádně zamíchám do středně tuhé hmoty a nakonec přimíchám i připravené ovoce. Do hlubokého plechu dám pečicí papír, těsto na něj naliju a rovnoměrně ho rozprostřu po celé ploše. Pak dám do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou stačí vytopit na 180 stupňů Celsia) a peču cca asi 20 minut dozlatova. Hotový koláč nakrájejte na kousky, podle chuti ho můžete dozdobit čokoládou nebo jenom pocukrovat. Dobrou chuť

Bez mléka

NE

Bez vajec

ANO