Medvědí tlapky

Ingredience

170 g bezlepkové mouky NOMIX, 80 g tuku (máslo, Hera), 30 g kukuřičné hladké mouky, 40 g mletých ořechů, 70 g cukru moučka + cukr na obalování, 1/2 vejce, 1 lžíce kakaa, citrónová kůra, koření: mletý hřebíček a skořice (asi 1/3 lžičky od každého).

Postup

Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu. Z těsta děláme menší kuličky, které vtlačíme do řádně vymazaných formiček na pracky. Pečeme při teplotě 160 až 170 °C. Po upečení necháme chvilku stát, pak vyklepeme z formiček a můžeme obalit v moučkovém cukru

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE