Bezlepkové medovníčky

Ingredience

200 g bezlepkové mouky Nomix 120 g medu 80 g moučkového cukru 1/2 vaječného žloutku 2 čajové lžičky mléka na špičku čajové lžičky sodu Na krém: máslo a karamelové Salko Na posyp: ořechy

Postup

Ze surovin na těsto si trpělivým hnětením připravíme těsto podobné konzistence jako těsto na domácí těstoviny. Pokud se nám zdá příliš lepivé, můžeme přidat trochu mouky. Necháme odležet alespoň 2 hodiny. Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3 cm. Pečeme v troubě na 160-170 °C. Vychladlá kolečka slepujeme krémem, který si připravíme tak, že utřeme 3 díly másla a 1 díl karamelového Salka. Povrch "dortíku" také namažeme tenkou vrstvou krému a otlačíme v nahrubo posekaných ořeších.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE