Pařížské rohlíčky

Ingredience

2 bílky 15 dkg moučkového cukru 7-8 dkg nastrouhaných ořechů 1/2 dkg bezlep. mouky

Postup

+ Vše mícháme v míse nad párou do zhoustnutí. + Necháme vychladnout a pak stříkáme tvořítkem na vymaštěný a vysypaný plech rohlíčky (malé). + Pečeme při středně vyhřáté troubě, dáváme pozor, aby se nepřipálily. + S plechu snímáme až po vychladnutí.

Druhý název

Krém

Ingredience 2

2 žloutky 2-3 dkg práškového cukru 1 dcl mléka 1 lž. bezlep. mouky nebo bezlep. škrobu

Postup 2

+ Vše uvaříme (nejlépe též nad párou) na kaši. + Po vychladnutí přidáme:10 dkg másla a 7-8 dkg moučkového cukru. + Vše smícháme a krémem zdobíme rovnou stranu rohlíčků. + Pak rohlíčky máčíme v čokoládové polevě. + (Rohlíčky jsou pracné, ale mají velký úspěch. Pro ty, kteří nemusí držet bezlepkovou dietu stačí, když bezlepkovou mouku nahradí moukou hrubou, jak na rohlíčky, tak na krém.)

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE