Velikonoční perníčky (i vánoční)

Ingredience

25-30 dkg hl. bezlep. mouky (Mantler, Promix-Uni) 12 dkg prášk. cukru 5 dkg rozpušteného másla (Hery) 2 vejce 2 lž. medu 1 rovná káv. lž. jedlé sody 1/4 káv. lž. mleté skořice korení - 1 rovná káv. lž. (asi 3 hřebícky, 1 pepr, 1 nové korení, badyán, fenykl - roztlouct) 1 bílek

Postup

+ Na vále zpracujeme testo, které necháme minimálne jeden den v lednici odležet (lépe i déle). + Potom ho vyválíme a vykrajujeme velikonocní vzory, které klademe na plech vyložený papírem na pecení. Peceme ve vyhráté troube (asi pri 160°C). Po vytažení ješte teplé pernícky potreme vajíckem. Po vychladnutí je sejmeme s plechu a zdobíme bílkovou polevou.

Druhý název

Poleva

Ingredience 2

1 bílek citrón ( jen pár kapek) 20 dkg prášk. cukru Solamyl (jen na špicku nože) 1 mikrotenový sácek

Postup 2

+ Vše dohromady dlouho mícháme. Potom polevu dáme do mikrotenového sáčku, odstrihneme ružek (málo), polevu protlacujeme a zároven zdobíme pernícky.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE