Jablkový koláč

Ingredience

5-6 jablek 1 hrnek cukru krystal 1 hrnek bezlepkové mouky 2 vejce 1/2 kypřícího prášku do pečiva(Dr.Oetker) 7 lžic rozpuštěného vlahého másla 2 lžíce spařených, osušených rozinek 1/2 hrnku strouhaných ořechů nebo mandlí

Postup

Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo, zasypeme cukrem, promícháme a necháme asi 10 min. odstát. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a všechny ostatní ingredience. Podle potřeby můžeme přidat 2 lžíce mléka, je-li těsto příliš husté. Rozetřeme na plech, pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 20 min. Hotový lze polít čokoládou, posypat vanilkovým nebo skořicovým cukrem, zdobit šlehačkou.

Bez mléka

NE

Bez vajec

ANO