Bublanina

Ingredience

1 sáček ze směsi na bezlepkovou bábovku (Jizerské pekárny) 3-4 lžíce kukuřičné strouhanky 3 lžíce kysané smetany 4 vejce 10 lžic rostl.tuku nebo oleje špetka soli balíček vanilkového cukru 4 lžíce cukru krupice čerstvé či kompotované višně či třešně trochu bezlep.mouky na obalení kompotovaného ovoce

Postup

Bílky se špetkou soli vyšleháme elektrickým šlehačem v tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme cukr s vanilkovým cukrem. Šlehač snížíme na nejmenší obrátky a zašleháme žloutky a kysanou smetanu, postupně přidáme moučnou směs a strouhanku. Nakonec vmícháme rozpuštěný rostlinný tuk nebo olej. Toto množství těsta vystačí na menší plech, na velký počítejte s dvojnásobnou dávkou. Hotové těsto vlijeme na vymaštěný a stouhankou vysypaný plech. Poklademe ovocem, v případě kompotovaného ovoce toto nejprve obalíme v mouce, aby nám neklesalo ke dnu. Ve vyhřáté troubě pečeme po dobu cca 30-45 minut při 150-170st. U nás moučník mizí ihned po vychladnutí, děti i vnoučata ho milují. Dobrou chuť.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE