Ovocné řezy

Ingredience

1 porce směsi na bezlepkovou bábovku (Jizerské pekárny) 4 vejce špetka soli 3 lžíce cukru krystal nebo krupice 2 lžíce smetany 10 lžic rozpuštěného rostlinného tuku nebo oleje 1/2 l mléka balíček vanilkového pudinku 2 lžíce cukru do pudinku kompotované ovoce (čerstvé) 2 balíčky dortového želé (červené či čiré)

Postup

Z bílků s přidáním špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Šlehač snížíme na nejmenší rychlost a zašleháme žloutky s kysanou smetanou a postupně přidáváme směs na bezlepkovou bábovku. Nakonec vmícháme rozpuštěný tuk či olej. Hotovou směs vlijeme na velký hluboký plech vymyzaný tukem a vysypaný bezlepkovou strouhankou. Pečeme v troubě při teplotě cca 150 st. asi 30-40 minut. Pak necháme vychladnout. Z mléka, cukru a pud.prášku uvaříme pudink, který horký vlijeme na upečený piškot a necháme trochu vychladnout. Pak poklademe ovoce a zalijeme želé ( doporučuji použít místo vody šťávu z kompot.ovoce). Hotový moučník necháme v chladu ztuhnout a před podáváním rozkrajujeme na porce (kostky), můžeme zdobit ještě šlehačkou.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE