Slané placky - škvarkové placky od Agro Mráz

Ingredience

½ díl instantní kukuřičné mouky ½ díl škrobu (kukuřičný/bramborový, který kdo standardně používá) 1 díl tuku - Hera 1 díl nastrouhaný tvrdý sýr 1 vajíčko na potření sypání - sezam nebo jiná zrníčka, bylinky či strouhaný sýr

Postup

Z vypracovaného těsta vyválíme placku a buď formičkami nebo nožem vykrajujeme tvary nebo stačí z těsta udělat váleček a ukrajovat kolečka. Po položení na plech se jednotlivé kousky potřou vajíčkem nebo vodou a posypou. .[MsoNormal] *** *** .[MsoNormal] ***obměny receptu *** .[MsoNormal] .{type:disc} + tvrdý sýr - stačí jen eidam, ale je vhodný i uzený eidam, niva, blaťácké zlato, z testovaných sýrů se zatím neosvědčil eidam s česnekem .[MsoNormal] + ochucení .[MsoNormal] .{type:circle} + koření se může a nemusí dávat – osvědčené je Pizza od Vitany, ale lze použít provensálské bylinky, italskou nebo francouzskou bylinkovou směs, kari, papriku, nahrubo mletý pepř, … .[MsoNormal] + uzeniny se mohou a nemusí dát – otestované jsou kousky uzeného, lyonského paprikového salámu či trochu škvarků .[MsoNormal] .{type:disc} + rozředění těsta – lze použít vajíčko, mléko nebo smetanu či vodu – záleží, co je k dispozici a zda nejsou na strávníci na něco alergičtí .[MsoNormal] .[MsoNormal] UPOZORNĚNÍ: pokud by se dělaly recepty pro atopiky, tak je zapotřebí použít kozí nebo ovčí sýr a z vajíčka použít jen žloutek a nepoužívat mléko či smetanu.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE